208-524-2985

4280 E Sunnyside Rd
Idaho Falls, ID, 83406

Blog

The battery light came on in my dash. What's wrong?

By empeysauto | Jan 25, 2017

We had a vehicle that came in with the battery light on. We started by testing the battery and found no issues. Then we tested the alternator and found it to not be charging the battery. The alternator’s job is to recharge and maintain the battery voltage so that the car will start and run.…

Read More

Why is my ABS light on?

By empeysauto | Jan 25, 2017

Recently we had a customer who came in with this concern. After testing we found that the one of the front wheel speed sensors had failed. Once the speed sensor failed the computer could no longer get the correct in formation that it needed to run the anti lock brakes. After replacing the wheel speed…

Read More

I hear a clicking noise when turning.

By empeysauto | Nov 17, 2016

This can be a indicator that your vehicles CV Axles have failed. What generally happens is the grease boots on the axles split and allow all the grease to leak out. Once this happens it is only a matter of time until the axle joint fails. This is usually when it starts clicking. The best…

Read More

I have no heat in my car unless I'm accelerating.

By empeysauto | Nov 7, 2016

This can be a fairly common concern going into winter. We all need to have heat working in our vehicles especially this time of year. What we found with this vehicle was that the water pump was leaking which caused the cooling system to be low on antifreeze. The vehicles heater uses the hot antifreeze…

Read More

My truck will not crank over but the battery is good. What could be wrong?

By empeysauto | Oct 31, 2016

We recently had a customer with this concern. What we found was that the battery power cable had become corroded and could no longer flow enough power down to the starter. After we replaced the positive battery cable and cleaning the battery the truck started and ran great.

Read More

Every time I put my truck into drive it makes a popping noise.

By empeysauto | Sep 8, 2016

This can be a common problem on higher mileage trucks. Every time you shift into drive or accelerate hard there is a popping noise or maybe even a vibration. What we found on this truck was that one of the u-joints in the rear drive line had failed. So whenever it was put under load…

Read More

My turn signals do not work the light bulbs are okay. What could be wrong?

By empeysauto | Sep 8, 2016

Recently we had a Audi come into the shop with this problem. You would turn on your turn signals and nothing would happen. All of the light bulbs where in good shape and worked. After testing we found that the Emergency Flasher Switch had failed. After replacement proper turn signal operation returned.  

Read More

My Blazer died while driving but 30 minutes later it started and ran fine.

By empeysauto | Aug 18, 2016

This is a fairly common concern with vehicles in the summer. On a hot day you can park your car go into a store come back out and it won’t start. If the temperature is cooler it seems to run and do just fine. When this Blazer got to our shop the outside temps had…

Read More

I just lost power steering and air conditioning. Any ideas?

By empeysauto | Aug 16, 2016

After a quick inspection we found that the serpentine had come off of the pulleys. Which caused it to not be able to drive the power steering and air conditioning compressor. It also quite running the water pump as well. Serpentine belts don’t just fall off. What caused the problem was that the tensioner pulley had…

Read More

Request an Appointment

Please enter your name.
Please enter a subject.
Please enter a message.